Lumaktaw sa pangunahing content

Гъбички на стъпалото и ноктите: каква опасност носи болестта и как да се отървете от нея?

От редакцията: Според статистиката всеки пети страда от гъбички стъпалото и ноктите. Причините са това са най-разнообразни: от отслабен имунитет до неправилни обувки.
Днес, професор в Медицинска академия (София) и доктор по медицина и (Съединени щати) Александър Масларов обяснява как съвременните постижения на медицината дават възможност в рамките на 1 месец у дома да се отървете от опасното и неприятно заболяване - гъбички на краката и ноктите.
Д-р Ал. Масларов: Нека да започнем разговора ни с това, че мнозина вярват, че гъбичките на краката и ноктите са само козметичен дефект и не представляват опасност. Но дали е вярно? Нека да разберем!
Д-р Александър Масларов гостува в предаването "Духът на здравето" и ни разказва как да излекуваме гъбички по краката и ноктите
Гъбичките по стъпалата и ноктите или както лекарите казват -онихомикоза, са доста сериозна заплаха в по-късните етапи на болестта. Продължителното боледуване от онихомикоза може да провокира алергична реакция, да отслаби имунната система и да доведе до усложняването на хроничните заболявания. Тоест ако имате някакви хронични заболявания и се заразите с гъбички, вероятността от тяхното усложняване расте неколкократно!
Което означава, че простият на пръв поглед проблем с краката и ноктите може да представлява опасност за човешкия живот! И тук трябва да кажем следното:
Първо, гъбичките не са "прост проблем с краката и ноктите" а истинска паразитна зараза на организма. Целият проблем с гъбичките по ноктите и краката е крие именно в паразитите, които са избрали тялото ви за подслон. На второ място, гъбичките, сами по себе си, не носят смъртоносна заплаха, но действат като катализатор на всички болести, от които страдате.
Грубо казано, ако имате хронични проблеми, например със стомаха или чернодробни проблеми, в случай на заразяване с гъбички се уврежда автоимунната система на организма и автоматично се увеличава вероятността, всички тези хронични заболявания да се обострят.
д-р Александър Масларов: Нека да изброим симптомите на онихомикозата
Какви са първите симптоми на онихомикозата? Как можем да определим, че заплахата е вече е налице?
  • Напуквания между пръстите на краката (обикновено между 1-2я и 4-5-ия пръст)
  • - Удебеляване на кожата
  • - Сърбеж
  • - Зачервяване
  • - Усещане за парене
  • - Удебеляване, крехкост или изтъняване на ноктите

Всичко започва с кожата на краката, най-често в гънките между пръстите. Обикновено първият симптом за гъбички по краката е лющенето на кожата, придружено с парене и сърбеж.
Според статистиката от гъбички страдат приблизително 20% от населението на страната. При някои пациенти е в ранните етапи на развитие и е лесно да се изкоренят, но у друга част - вече са развити доста и лечението ще отнеме известно време. Другият проблем е, че не всички търсят помощ своевременно. Мнозина смятат, че гъбичките по някаква причина ще изчезнат магически и всичко ще нормализира. Всъщност паразитите не могат изчезнат от само себе си. Ако не се предприемат мерки, гъбичките само ще разпространяват, обхващайки целия крак и ноктите.
Лечение на гъбичните заболявания по стъпалата и ноктите
Най-накрая стигнахме до най-важното - как да се отървем от тази напаст. Ако говорим за класическото лечение което в момента се предлага в повечето болници - там заразени ноктите се отстраняват хирургически, след което пациентът се възстановява в рамките на 1-2 месеца. По мое мнение това е един доста варварски метод за двадесет и първи век. Но това е вариантът, който препоръчват в 99 % от случаите лекарите, когато става дума за гъбички! Хайде сега, вдигнете ръка онези, които не искате да решите този проблем хирургически?
д-р Александър Масларов: Точно така - гора от ръце.
Сега обаче има други, много по-удобни възможности за лечение на гъбичните заболявания по краката и ноктите, ние до колкото е възможно, се опитаме да прокараме за финансиране по здравната каса.
Различни козметични салони и центрове за красота предлагат на своите клиенти различни начини за премахване на гъбичките. Основният минус в техния случай е цената. Цената на процедурата за премахване на гъбичките е 300-400 лв., цена, която е очевидно, че не всеки може да си позволи.
Но, разбира се, аз не дойдох в студиото, за да приключа предаването толкова спокойно. Все пак да се върнем на оптимистична вълна и за целта ще ни помогне Анна Каролева, която до преди няма и месец страдаше от тежък случай на онихомикоза. Успява да се излекува със специален спрей срещу паразити и гъбички.

Гост на предаването

Анна Каролева
Преди около година започнахме независимо тестване на мехлема в нашия център. На базата на резултатите можем да кажем, че този мехлем наистина помага на всички. В 97% от случаите напълно унищожава гъбичките по ноктите. След унищожаването на гъбичките е добре да се използва спрей с превентивна цел, да предотврати по-нататъшни заразявания, което може да се случи по всяко време. От гледна точка на разходите мехлема Fresh Fingers е с 30-40 пъти по-евтин от процедурите в медицинските центрове. А ефективността му даже е по-голяма.
Тук са снимки на Анна Каролева, която бе част от тестовата групата. Това са резултатите от прилагането на спрей в продължение на 30 дни:
Резултати от прилагането на спрей в продължение на 30 дни:
Ние наистина сме убедени в ефективността на мехлема на 100%
Първо това е продукт, преминал официални тестове и сертификация. Второ, ние самите го изпробваме на пациентите ни, без да вярваме сляпо на официалните данни. И както написах по-горе той постигна отлични резултати. Fresh Fingers съдържа: съдържа: клотримазол - той спира развитието на дрождите и гъбичките, облекчава сърбежа, има унищожителен ефект върху колонията гъбички, екстракт от пчелен мед - блокира потните жлези, дезинфекцира, успокоява, придава лек цветен аромат за дълго време и лимонѐн - ефективно се бори с мазолите и втвърдяванията, както и витамини, които подхранват кожата и я успокояват след тежкия ден. В други думи той премахва гъбичките (включително тези, които са отстраняват само по хирургически път) и решава много проблеми, включително сърбеж, лющене, неприятна миризма.
Това е един наистина уникален препарат, който целият свят сега иска да купи. Но този път Министерството на здравеопазването успя да договори препаратът да се продава в България на не повече от производствената му цена, т.е., казва търговски език - без надценка. Българите трябва да имат достъп и то на най-ниска цена. Сега има възможност спрей да бъде закупен чрез интернет. Всеки може съвсем спокойно да направи поръчка и да купи за лична употреба този препарат. Доставката се прави с куриер или по пощата (с плащане след получаване и проверка), а самото приложение не изисква никакви специални умения.
Естествено лекарство против гъбички на краката и ноктите
За момента може да бъде закупено само от официалния сайт на проекта. В момента се водят преговори с различни аптечни вериги, но всичките искат да имат правото на надценка. Но нашата позиция в случая съвпада с тази на министерството, а именно, че препаратът трябва да се предлага на минимална цена, така че от него да се възползват максимален брой хора.
Има ли ограничения в прилагането на спрей?
Fresh Fingers не е лекарство на химическа основа, така че в действителност няма противопоказания. По време на нашите тестове спрей бе изпробван от 17254 пациенти и нито един не прояви алергична реакция към него. Мехлемът не е вреден за хората, но ефективно лекува тялото от различни видове гъбички, включително най-опасните съществуващи видове. Бих искал да отделно спомена, че спрей може да се прилага и при деца.
И в заключение, бих искал да кажа, че спасението на давещия се е в неговите собствени ръце. Гъбичките по краката и ноктите не са само козметичен проблем, а много сериозно заболяване, което може да доведе до тежки последици. Най-добре да се погрижите за него преди да е станало е твърде късно.
П.П.: След преговори с производителите на Fresh Fingers Нашите читатели имат възможността да поръчат Fresh Fingers за половината от цената!
Официалния сайт на Fresh Fingers
Бъдете здрави и до нови срещи!
Д-р Александър Масларов за „Духът на здравето“ 
10.02.2017




КОМЕНТАРИ:

Последни коментари към предаването: 

10.02.2017Светлана (Хасково)
Поръчах си спрей. Ситуацията с ноктите беше просто ужасна ... Мислех, че вече на истина отивам да ми ги извадят и край! Използвах спрей 30-40 дена и към края ноктите и бяха нормални вече! Не можете да си представите колко бях щастлива)
10.02.2017Валери (Чирпан)
Когато започнах да използвам спрей, дори не предполагах че ефектът ще бъде такътв. Много се радвам че реших всички моиу проблеми с краката и ноктите, и че гъбичките са победени!.
11.02.2017Наталия (Смолян)
Поърчах си Fresh Fingers и дойде с куриер два дена по-късно. Направих пълния курс на лечение. Сега даже ми става гадно като се замисля, че съм седяла с тия гадове...
11.02.2017Вероника (Павликени)
Използвам спрей вече 2 седмици, или по-скоро днес е 16-тия ден, резултатът е отличен! Опитах много неща преди това, едва не се отрових с тия противогъбични лекарсва, а ноктите така и си седяха гъбичките, но сега просто не мога да с нарадвам. Специално си снимах ноктите преди да заяпочна да използвам спрей. Ето ги сега! 
12.02.2017Mihail_00 (Търговище)
Също си поръчах. Обещаха да доставят тази седмица (Елена), ами ще чакаме.
13.02.2017Диана (Димитровград)
Гъбичките ми, с които си живеем, са в много напреднал стадиий, защото преди това все си мислех, че е някаква глупост. Разбрах, че е нещо сериозно, когато заради гъбичките състоянието на разширените ми вени се вл;оши. Лекарите ми предложиха да махнат нокътя, в козметичния сало можели да ги почистят само с лазер за 7-8 сесии, или общо над 500 лв. Заплатата обаче ми е 700... А и разбира се не искат да ми махнат няколко нокътя наведнъж. Изобщо не изглеждаше да има решение. Бях опитала почти всички народни лекове, но нищо не полмогна. Извадих късмет - някой ми каза за спрей и си поръчах. Изобщо не мислех, че ще подейства. Но гъбичките изчезнаха преди 1 ,5 месец! Изцяло! Изобщо не можех да повярвам, че съм се спасила от това нещо. Огромно благодаря на всички! Извинете ме за дългия коментар, ама има да споделя много!)
14.02.2017Людмила Коцева (Варна)
Тия дето гъбичките им са краката са добре! Имах на ръцете - можете ли са си представите колко гадно!?! Хората се дърпаха от мен, когато видеха ръцете ми, толкова неприятно. Аз ужасно се комплексирах. Но нямаше лек. Сега се мажа с спрей (нека поне минат 2 седмици и ще се похваля и аз с резултати)
14.02.2017Антонина (Търговище)
Редовно си поръчвам. Използвам за мен и цялото семейство. Синът ми един път се зарази ужасно и мнопго ни помогна.
14.02.2017pavel3449 (Враца)
Какво ли не съм опитал. Просто много се измъчих. Мазах се с този спрей 2 сеедмици и всичко е наред.
14.02.2017Жени Каримова (Елена)
Много интересно интервю, благодаря! Отворихте очите на хората!
14.02.2017Руми (Пловдив)
И какво е това нещо? Защо се продава чрез интернет?
14 декември 2015Светлана (Варна)
Руми, чете ли статията изобщо? Продава се в нета, защото иначе тия печалбари от аптеките искат да ни натоварят хубаво с надценка! А и какво те притеснява това, нали можеш да си провериш праката преди да я платиш“? Поръчах, куриера дойде, проверих всичко и след това платих. И в пощата така може, там също се плаща при получавнето. А в интернет се придава всичко сега - от дрехи и обувкки, до.. каквото се сетиш.
14.02.2017Руми (Пловдив)
Съжалявам, не видях информацията за наложения платеж на сайта. Това, че може да се плати при получаване е добре. Сега ще направя поръчка и за мен.
14.02.2017olak88 (Търговище)
И аз искам да споделя за колко съм доволна! Ноктите ми преди постоянно се чупеха и боляха, бях се опитвала да се лекувам със специален лак, пих хапчета. Лакът помага само временно. Сега се мажа с Fresh Fingers, а резултатът - можете да видите на снимката. Използвам го вече 3 седмици, но реших, че ще довърша пълния курс (1 месец).
14 декември 2015Владислав Додев (Варна)
Благодаря за линка! Сега ще се справя с гъбичките. Няма да ги търпя цял живот :)
14.02.2017Юлия (Пловдив)
Прочетох коментарите и осъзнах, че трябва и аз да си поръчам :) щом трябва - поръчвам!
Официалния сайт на Fresh Fingers

Mga Komento